Bee Hotel @Zuiderpark

Bee_Hotel_1Eind mei heeft kunstacademie-student David Moot zijn bijenhotel in onze tuin in het Zuiderpark geplaatst. Hij zegt er zelf het volgende over:

“Veel bijensoorten in Nederland worden met uitsterven bedreigd. Dit is met name zorgelijk omdat een derde van de totale voedselproductie in de wereld in meer of mindere mate afhankelijk is van de bestuiving door bijen. Het project ‘Bee Hotel’ probeert de rol van de bij binnen dit proces te communiceren alsmede een oplossing te bieden voor één van de oorzaken van de afnemende bijenpopulatie.

Het object visualiseert deze probleemstelling. In de bovenste kubus kunnen de bijen nestelen. De ingangen hiervan bestaan uit gaatjes. die met elkaar de namen vormen van producten waar bijen voor nodig zijn. Hoe groter de gaatjes, hoe afhankelijker dit product is van de bij. Het nest staat op de rand van de onderste kubussen om aan te tonen dat behalve het mogelijk uitsterven van de bij, ook gewassen die wij dagelijks tot ons nemen op het punt staan te verdwijnen.”

Bee_Hotel_2Bee_Hotel_3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s