Jaaropleiding Permacultuur – Dag 3 & 4

DSC_0224Afgelopen maandag en dinsdag vond het tweede deel van de Jaaropleiding Permacultuur plaats op Eetbaar Park.

Docent Taco Blom van Permacultuurschool Nederland nam de cursisten mee in het onderdeel ‘bodem’. Het belang van een gezonde bodem voor gezonde planten en mensen kwam uitgebreid aan bod, net als het maatschappelijke vraagstuk van hoe we in de landbouw én in de stad nu met de bodem omgaan.

Uiteraard was er ook veel aandacht voor praktijk! De stand van zaken in de projecten van de cursisten werd besproken en daarna gingen we aan de slag in de tuin. Een grote composthoop werd ‘geleegd’ en de prachtige compost ging op de tuin. Ook bouwden we een nieuwe composthoop op met groenafval uit de tuin, bruin materiaal uit de oude composthoop en mest van de stadsboerderij. Hieroverheen ging ook de urine die we hebben opgevangen in ons nieuwe urine-gescheiden toilet. Lees hier meer over waarom dit helemaal ok is.

De andere helft van de groep pakte een deel van de tuin aan waar het fluitekruid en koolzaad welig tierde. Daar werden binnen opgekweekte plantjes aangevuld met wat plantgoed van Mens en Tuin geplant. Eroverheen (bodem bedekt houden!) ging een laagje net gemaaid gras (vol met stikstof!) dat elders op het terrein van de gemeente op een hoop lag.

Download hier de aantekeningen van Rachelle.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s