25/5: Fête de la Nature Zuiderpark

FDLN_logo_01.indd24 en 25 mei is het Fête de la Nature – Vier de Natuur in Nederland! Op die dagen worden er overal in het land activiteiten in de natuur georganiseerd. Zo laten we mensen zien wat voor moois er allemaal is!

Op zondag 25 mei organiseren we in het Haagse Zuiderpark in samenwerking met o.a. de het Apostolisch Genootschap Den Haag & afdeling Milieueducatie van de Gemeente Den Haag een bijzondere dag voor jong en oud.

Iedereen is van harte welkom om op deze dag samen te komen genieten van al het moois dat het Zuiderpark te bieden heeft!

Download hier de uitgebreide programmabeschrijving.

Programma

 • 05:15 tot 06:15 Begroeting van de Zon Op de ‘berg’ op de hoek van de Loevesteinlaan en de Melis Stokelaan zijn we getuige van de zonsopgang om 5:33. Voel de eerste zonnestralen op je gezicht en realiseer je hoe de zon al het leven op aarde mogelijk maakt. Aansluitend nodigen we je uit om een zonnegroet te brengen.
 • 06:15 tot 7:15 Ochtendwandeling door het Zuiderpark & ontbijt bij Eetbaar Park Nadat we de zon gegroet hebben, maken we een wandeling door het ontwakende Zuiderpark. We bezoeken de Eendenkooi, de kruidentuin en natuurlijk heemtuin de Heimanshof.
 • 07:15 tot 08:00 Bio-ontbijt bij Eetbaar Park Na de wandeling staat bij Eetbaar Park een lekker ontbijt klaar. Graag hier aanmelden voor het ontbijt – kosten 2,50 euro.
 • 08:00 tot 09:00 Moderne Hagenpreek in het Boerendorp Naast Eetbaar Park ligt het boerendorp van de afdeling Milieueducatie van de Gemeente. Hier wordt o.l.v. Hans Leeflang van het Apostolisch Genootschap samen met Pandit Stephen R. Pikaar van Arya Samaj Nederland (ASAN) en Liane Lankreijer van “Natuurlijk in je kracht” een Hagenpreek gehouden. Lees hier meer over de historie van de Hagenpreek in Nederland. Tijdens de Hagenpreek wordt fluitmuziek gemaakt en zal een jeugdkoor liederen zingen.
 • 09:00 tot 09:20 Koffie in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Loevesteinlaan 170.
 • 09:00 tot 16:00 Tentoonstelling over Vlinders & kinderactiviteiten bij de Stadsboerderij i.h.k.v. het Nationale Kinderboerderijenweekend is er op Stadsboerderij de Herweijerhoeve een tentoonstelling over vlinders. Ook kan je bij de kraam van de Natuurverkenners een Vlinderspeurtocht ophalen & kan je de Vlinderknutsel-opdracht doen!
 • 09:20 tot 11:00 Dienst van het Apostolisch Genootschap over menszijn en de plaats van de mens in de natuur. Lees hier meer over wat het Apostolisch Genootschap is en doet.
 • 11:30 tot 13:30 Openlucht concert in het Boerendorp Er zal muziek worden gemaakt door verschillende muzikanten (meer informatie volgt).
 • 12:00 tot 16:00 Op Excursie door de Heimanshof Kende je de prachtige heemtuin in het Zuiderpark al? Maak deze middag kennis met dit pareltje. Bij de kraam van de Natuurverkenners en in het paviljoen van Eetbaar Park zijn rondleidingen verkrijgbaar.
 • 13:00 tot 16:00 Kinderactiviteiten bij Eetbaar Park de kleintjes kunnen tussen 13:00 en 16:00 doorlopend bij ons aanschuiven om te helpen in de tuin, voor te zaaien in eierdozen & ….
 • 14:00 tot 15:00 Introductieworkshop Permacultuur In ons paviljoen wordt een introductie over permacultuur gegeven.
 • 15:30 tot 16:30 Gesprek: Natuur en het goede leven? Gesprek over hoe de ethische principes van de permacultuur een leidraad kunnen zijn als je een goed leven wilt leiden. Rachelle Eerhart van Eetbaar Park houdt een inleiding & daarna gaan we met elkaar in gesprek.

Praktische zaken

Alle activiteiten staan open voor iedereen. Je kan ervoor kiezen om overal aan deel te nemen of om een onderdeel van het programma dat je aanspreekt bij te wonen.

Alle onderdelen van het programma zijn gratis, behalve het ontbijt. Hiervoor vragen we een bijdrage in de kosten van 2,50 euro. We vragen je ook om je hiervoor aan te melden, zodat we weten met hoeveel mensen we rekening moeten houden.

Leuk als je op Facebook laat zien dat je komt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s