Biologische Zaden Gestolen – Steun ons!

140710 Leeg zadenrek Eetbaar Park
Dit rek hing helemaal vol, de tuinbonen hebben ze laten hangen…

Door Rachelle Eerhart, coordinator Stichting Eetbaar Park

Vanochtend ging op weg naar m’n werk even in het paviljoen in het Zuiderpark langs om de plantjes die nog in de kas staan water te geven. De deur van het paviljoen ging open zonder dat ik de sleutel hoefde te gebruiken (iemand van ons team, hoogstwaarschijnlijk ikzelf, was dus vergeten de deur goed op slot te doen). Oei. En ja hoor, alles van enige waarde was weg. Mijn iPod-docking station en, veel erger, alle biologische zaden van de Bolster die we verkopen. Inkoopwaarde wel tegen de 600 euro vrees ik.

Geld is maar geld, maar… dit verdienen we gewoon niet. We doen als vrijwilligers (niemand krijgt betaald bij ons, alleen de docenten die workshops of cursussen geven) zo ons best om de tuin er mooi bij te laten liggen & daar iedereen die langs komt bij te betrekken. Ook met de mensen van allerlei culturele achtergronden naast ons die buurtmoestuintjes hebben proberen we de banden aan te halen en hen zich welkom te laten voelen in het paviljoen en in onze tuin. Dit voelt een beetje als stank voor dank, al weten we natuurlijk niet wie het gedaan heeft.

Financiële situatie Stichting Eetbaar Park
Toevallig heb ik net van de week de financiën van onze stichting op orde gebracht. We huren het paviljoen van Stroom Den Haag (het Haagse kunst- en architectuurcentrum dat het kunstproject Edible Park heeft opgestart) en betalen die huur, onze andere onkosten voor de drie tuinen en spullen voor gratis publieksactiviteiten van de gebruikersvergoeding voor het paviljoen bij betaalde activiteiten (betaalde rondleidingen, cursussen & workshops) en de marge op de zadenverkoop. Het kan allemaal net uit, en deze diefstal slaat een flink gat in onze reserve.

Steun ons!
Mocht je dit lezen en denken, ik wil jullie helpen! Dan zijn we daar natuurlijk hartstikke blij mee. Als je een financiële bijdrage wilt leveren, dan ontvangen we heel graag je donatie op Triodos bank NL42TRIO0781328462 T.a.v. Stichting Eetbaar Park Den Haag.

Update: We krijgen net een belletje van De Bolster dat ze ons vandaag al een doos zaden gaan sturen (gratis!) zodat we dit weekend al wat nieuwe zaden voor de verkoop hebben :)))

Komende zondag zijn we de hele middag open en geven dan rondleidingen door de tuin en er zijn ook kinderactiviteiten. We hopen dan ook nieuwe biologische zaden van De Bolster binnen te hebben die dit seizoen nog gezaaid kunnen worden. Heel leuk en fijn als je zondagmiddag langskomt en met ons van onze geweldige plek komt genieten!

Houd je ogen open
We zijn natuurlijk erg benieuwd wat ‘ze’ met onze zaden gaan doen. Hopelijk gaan ze de grond in en komen ze na een groei zonder pesticiden en kunstmest iemands gezondheid ten goede. Mocht je ergens op een tuin of online de komende weken de herkenbare blauwe zakjes van De Bolster aangeboden zien worden, laat het ons dan even weten.

Ik heb de afgelopen uren al super veel lieve reacties op Facebook en via de mail ontvangen – veel dank daarvoor! Dit nare voorval laat me nu al zien hoe ons werk gewaardeerd wordt, dat vind ik echt super!!

Groet, Rachelle (0626877657)

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. href="http://www.dc24dev.com"web development|Dc24Dev|web design} schreef:

    Good day Aja,Due for obtaining out! The present appears toward be performing for us. Did on your own test after these types of measures• Simply click specifically listed here in direction of order competition tickets on-line.• Unlock the present code through clicking “Obtained an Provide Code” and getting into WITVISITPHILLY.• Opt for 2 “Wit” tickets; low cost simply applies towards 1 few of “Wit” tickets.• Low cost will look following clicking “Obtain Tickets,” previous in the direction of checkout.• Progress in the direction of checkout with the $34 for every ticket package deal (company prices utilized at checkout).It could be much easier toward observe Individuals methods upon a desktop personal computer, not upon your cell phone. Does this support Owing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s