Ontwikkelingen Eetbaar Park II

Eetbaar Park II is onderdeel van het tuinencomplex Nut & Genoegen. Onze tuin ligt in het openbare gedeelte van het tuinencomplex, dit gedeelte wordt het Buurtpark genoemd.  Naast de permacultuurtuin bestaat het gebied uit een speeltuin, een grasveld, een vijver, parkeerplaatsen en een algemene composthoop.

In 2015 is er door het het bestuur van Nut & Genoegen een commissie in het leven geroepen om een visie voor het Buurtpark te ontwikkelen. Deze commissie heeft nu een plan geschreven. Een van de doelen is om Eetbaar Park meer te integreren in het tuinencomplex. Praktisch komt het neer op een gezamenlijke composthoop, een eventuele wormencompostbak, en het delen van kennis en informatie door het geven van rondleidingen, cursussen en workshops.

Frambozen in overvloed
Eetbaar park II heeft een vrij hoge productie, waardoor er zelfs genoeg oogst is om een gedeelte te verkopen. Er zijn in 2015 veel frambozen verkocht. In totaal is er zo’n 600 euro overgemaakt aan de kas van Eetbaar park. Binnenkort worden de aardperen geoogst en verkocht.

Vrijwilligers gezocht voor 2016
Eetbaar park II is een mooi aangelegde en zeer vruchtbare permacultuurtuin, Voor 2016 zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De vaste tuindagen zijn op maandag en donderdag. De vrijwilligers die zich voor een langdurige periode willen inzetten voor de tuin kunnen een eigen stukje grond krijgen. Dit stuk kun je naar eigen (permacultuur)inzicht zelf inrichten. Een mooie manier om praktische kennis van permacultuur op te doen.

Dus bij deze een oproep! Heb je interesse om mee te werken in de tuin? Kom dan een keer langs: Meppelweg 882, 2544 BW Den Haag. De tuin van EP II is vlakbij de ingang te vinden, links van de parkeerplaats.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s