26/03/’17 rondleiding eetbaar park I

Rondleiding door Menno Swaak

Rondleidingen door Eetbaar Park I (Zuiderpark), waarin aan de hand van enkele permacultuur ontwerp principes getoond wordt hoe de tuin is opgezet als een duurzame tuin, die kan gaan voorzien in voedsel, energie en grondstoffen. Daarbij ook aandacht voor hoe recente inzichten en ervaringen met Permacultuur in de tuin geïntegreerd worden.

De tuin is in een boeiende fase waarin wordt overgeschakeld naar vooral productie van meerjarige groenten en fruit en minder eenjarige groenten en kruiden. De uitleg bij de rondleiding houdt rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier, die over wil gaan naar een tuin waarin meer plaats is voor natuur en een natuurlijk evenwicht.

Verbindend thema bij deze rondleiding is ‘Productiviteit en natuurlijk evenwicht
Hoe komen we tot productieve ecosystemen waarin we de potentie van de natuur maximaal inzetten?

Belangrijk onderscheid wordt daarbij gemaakt voor die delen van de tuin waarin we onze ‘normale’ groenten (bijna allemaal pioniersplanten, één- of tweejarigen) verbouwen en het deel voor vaste, eetbare planten.

Permacultuur en Voedselbossen

Als één van de mehoden om voor ons voedsel, energie en grondstoffen te zorgen, is Permacultuur mogelijk de meest natuurlijke en duurzaamste. In onze wereld waarin het steeds duidelijker wordt dat we aan de grenzen van wat de Aarde kan dragen zijn gekomen, is het zeer de moeite waard om de mogeijkheden die Permacultuur biedt -ook in de praktijk- te onderzoeken. Niet in de laatste plaats omdat het recht doet aan de natuur en zorgt voor een groeiende vruchtbaarheid van de bodem. En dat is toch de basis van ons bestaan.

Rondleidingen met uitleg door Menno Swaak

zondag 26 maart 2016,  13.30-15.30 uur, vrijwillige bijdrage welkom.

Organisatie:
Permacultuurcentrum Den Haag i.s.m. Stichting Eetbaar Park
06-26130464
www.permacultuur.nu

Locaties:
Eetbaar Park I (Zuiderpark)
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijksstraat. Indien op slot bel 06-26130464.
Klik voor routebeschrijving

Advertenties