20/5/’17 Fête de la Nature in het Zuiderpark

zaterdag 20 mei

festival met presentaties, workshops, rondleiding en infomarkt

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Wij nodigen iedereen uit om eind mei samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Iedereen kan een evenement organiseren, van een speurtocht naar kevers in het bos tot guerrilla gardening of koken met wilde planten. Vorig jaar vonden er onder de vlag van Fête de la Nature 321 feestelijke, groene evenementen plaats. Dit jaar kun jij op 20 en 21 mei 2017 weer een feestelijk evenement in het groen organiseren! Nijmegen is dit jaar Fête-hoofdstad en maakt er een mooi feest van.

Doe mee met de Grote Natuurpicknick

Op zaterdag 20 mei vindt in het Zuiderpark het Escampfestival plaats (op het Roggeveld bij het Parkpaviljoen), tevens zijn er dan de Stadsspelen in het Zuiderpark. De afdeling Archeologie en Natuur- en milieueducatie heeft besloten ook met het Fête de la nature aan te sluiten op 20 mei. Bij het Escampfestival hebben zij in ieder geval een tent en een terras en promoten ze de grote Haagse Picknick.
Op het terrein (van NME, stadsboerderij, Eetbaar Park) zullen net als vorig jaar ook weer de nodige activiteiten plaatsvinden, inclusief optredens van diverse artiesten.

NME wil in ieder geval weer een plantjesmarkt gaan organiseren, wellicht zal Eetbaar Park daar de  trekker van zijn.
En er is iemand die meer kan vertellen over permacultuur, natuurlijk (moes)tuinieren en voedselbosranden. Er zijn één of meer workshops en rondleidingen in de vernieuwde tuin van Eetbaar Park.

Advertenties