Culinaire Wildpluk Wandeling 27/07/2019

Culinaire Wildpluk Wandeling

zaterdag 27 juli

met Kitty Hinkenkemper

Ben je benieuwd naar wat er hoog zomer aan eetbaars te vinden is in onze omgeving? Doe mee aan deze workshop en je zult je verbazen over de wilde planten die eetbaar, gezond en lekker zijn.
Tijdens de wandeling maak je kennis met wilde culinaire planten door te voelen, te ruiken en te proeven.

Van te voren is Kitty de keuken in geweest om hapjes en drankjes te maken van de planten die we tegen zullen komen tijdens de wandeling. Zo krijg je gelijk een idee wat je er zelf mee kunt doen en hoop ze je te inspireren.
Voortaan zul je anders kijken naar de natuur om je heen!

Kitty in het veldKitty Hinkenkemper ging als kind vaak met haar familie het bos in om bramen, hazelnoten en andere bessen verzamelen, dat was een combinatie van plukken en spelen tegelijk. De soep, jam of taart die ze er daarna van maakten, waren elke keer weer een zoete traktatie waar iedereen blij van werd! Haar enthousiasme voor natuur en koken is altijd gebleven. Door de jaren heen is ze in de leer geweest om kok te worden en is ze gaan koken met wilde planten. De reacties van mensen waren erg positief. Hierdoor werd ze aangemoedigd om haar kennis door te geven.

Kit’s Kitchen organiseert ook wildplukwandelingen met kookworkshop voor groepsuitjes, bedrijfsuitjes/teambuilding en kinderfeestjes op aanvraag. Dit kan natuurlijk ook gewoon bij iemand thuis.

Culinaire Wildpluk Wandeling met Kitty Hinkenkemper

zaterdag 27 juli 2019, 14.00 – 15.30 uur
kosten: € 20,- inclusief proeverij
aanmelden: formulier

Organisatie:
Permacultuurcentrum Den Haag i.s.m. Kit’s Kitchen
06-26130464
www.permacultuur.nu

Locatie:
Eetbaar Park I (Zuiderpark)
ingang poortje achter benzinestation Vreeswijkstraat. Indien op slot bel 06-26130464.
Klik voor routebeschrijving