Wat is wat in Voedselbos(rand)-land 14/05/2022

Wat is wat in Voedselbos(rand)-land

zaterdagmiddag 14 mei

inleiding en Q&A Madelon Oostwoud
rondleiding Menno Swaak

Termen- begrippen- definities toegelicht
In voedselbosranden kun je een natuurlijke omgeving combineren met het telen van eetbare gewassen. ‘Voedselbosrand‘ is een inspirerend boek voor iedereen die met de principes van permacultuur en voedselbosbouw aan de slag wil. Schrijver van het boek, Madelon Oostwoud, neemt ons deze middag mee op een reis langs de begrippen, die je tegen kunt komen, als je je in voedselbossen en verwante aanpak gaat verdiepen.

Wat is wat? Bos, voedselbos, voedselbosrand, voedselpark… wat is het verschil, wat is het niet? Wat groeit waar?… éénjarig, meerjarig, houtig? In het eerste deel van de middag verkent Madelon dat samen met ons.
Aansluitend is er een rondleiding langs de voedselbosrandjes in Eetbaar Park met uitleg wat er groeit en hoe onderhoud gepleegd wordt. We lopen dan ook nog langs het naastgelegen voedselmoerasbosje in aanleg.
Het laatste deel van de middag is voor Q&A, vragen, antwoorden en uitwisseling.

Over het boek Voedselbosrand: Met het bestaande landschap als uitgangspunt laat Madelon Oostwoud de mogelijkheden zien voor voedselbosranden: randen en rijen oogstgevende planten en bomen, met een divers aanbod aan voedsel voor mens en dier. Denk aan hagen van grotere tuinen en perceelafscheidingen van boerenland tussen akkers en weilanden.

Meer info en aanmelden: KLIK HIER