Voorjaarsmarkt 2023 – Lokale Gezonde Voeding: van Bodem naar Bord

zondag 30 april – met informatie-, zaden-, planten- en boekenkramen, presentaties, workshops, demonstraties, ontmoeting, uitwisseling en meer.

Een informatieve dag met zaden-, planten-, boeken- en informatiemarkt, workshops, presentaties, demonstraties, rondleiding, uitwisseling en ontmoeting.
Bodem: lokale en regionale tuiniers, tuinders, kwekers en boeren vertellen hun verhaal en laten hun producten zien en proeven.
Distributie en verwerking van de oogst naar de consument door organisaties en initiatieven van burgers in korte ketens.
Bord: over wat je eet, hoe je het eet, wanneer je het eet en ook hoe je het bewaart en bereidt.

De markt
De informatie, planten-, zaden-, fruitbomen-, boeken- en informatiemarkt en enkele korte presentaties en demonstraties zijn vrij toegankleijk voor iedereen.
De activiteiten
Deelnemen aan workshops en presentaties kan met een passe-partout. Deze activiteiten zijn ingedeeld in vier blokken van maximaal anderhalf uur. In één blok kunnen van 1 tot 3 activiteiten plaatsvinden en daar zal de passe-partout houder een keuze uit moeten maken. Gedurende de dag geeft dat toegang tot vier workshops en presentaties.


Workshopgevers, sprekers, kraamhouders
Voor deze dag nodigen we weer de mensen uit die in voorgaande jaren aan het programma hebben bijgedragen.
Een aantal heeft al toegezegd en we zijn met hen aan het kijken wat hun bijdrage dit jaar kan zijn. Er zijn ook een aantal nieuwe initiatieven bijgekomen.
Toegezegd hebben

  • Ancella Steketee, Solude’s Heerlijke Tuinen, Ecologische kwekerij van vaste planten voor de eetbare siertuin en voedselbossen
  • Plantenkraampje Kwekerij de Verwondering
  • Menno Swaak, permacultuur boeken collectie
  • Koken in stof – Marijke Schutjens.
  • Fruitbomen vermeerderen – Edwin Hillebrand, Treelogic 
  • Permacultuurcentrum Den Haag, cursussen, opleidingen, workshops
  • Eetbaar Park, educatieve permacultuurtuinen
  • Pluk! Den Haag, presentatie
  • Voedselmoeras Den Haag, presentatie 
  • Suzanne Monnier en Natasja Koendjbiharie
  • Schevichoven, boerderij regeneratieve landbouw, 
  • Erwin de Jong, Tuinder @NoordWIJde: 
  • LekkerNassûh, duurzame voedselketen in Den Haag 
  • Taco Blom, permacultuurdocent, ontwerper en adviseur permacultuur en voedselbossen
  • Nicole Smets, natuurgeneeskundig therapeute,
  • Rutger Spoelstra, permacultuur docent, architect, ontwerper
  • Marion Hanssen, kruidenkundige
  • Voedselbos Mariahoeve, workshop 
  • De Compostbakkers presentatie
  • Valerie van Dijck,  presentatie
  • Wim van Rijn presentatie Het Geertje en Permarie
  • Renske Solkesz,  Stikstof 
  • Herenboeren Groen Hart, kraampje
  • Ons Eten / de Voedselraad, presentatie
  • Rechstreex, presentatie
  • KNNV, Marieke Bos, de Heimanshof
  • Team van de Groene Zon, presentatie
  • Slalom, presentatie
  • Land van Ons – Wassenaar, presentatie
  • Anna Andrejew – chromatography 

en meer
Meer informatie: Voorjaarsmarkt