Werken bij Eetbaar Park

Werken bij Eetbaar Park

Verscholen in Den Haag vind je de drie zinnenprikkelende tuinen van Stichting Eetbaar Park. Deze proeftuinen zijn alle drie opgezet met gebruik van de ontwerp-principes van de Permacultuur. Plekken om te tuinieren, maar ook om na te denken over thema’s als voeding, energie, grondstoffen en ‘afval’. De tuinen van Eetbaar Park zijn voorbeeldtuinen voor iedereen die nieuwsgierig is naar duurzame vormen van Stadstuinieren.

Om onze tuinen, vol eetbare gewassen, bloeiend en levend te houden moet er hard gewerkt worden, daarom is Eetbaar Park altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een handje willen helpen.

Wat wij je bieden

Bij Eetbaar Park bieden wij een prachtige plek, waar je rijkelijk kunt genieten van hetgeen de natuur te bieden heeft.

We werken hier met een groep enthousiastelingen die hun liefde delen voor de tuin, waarin we samenwerken met de natuur en leren van de tuin en van elkaar!

Mocht je ons komen helpen, dan leer je bij ons tuinieren volgens de principes van de permacultuur. Je bepaalt zelf in welk tempo en je kunt je eigen interesses aangeven.

Tuinvrijwilligers gezocht!

Onze tuinen hebben het hele jaar door onderhoud nodig: snoeien, zaaien, planten, stekken, uitdunnen en uiteraard ook oogsten. Klinkt dit je als muziek in de oren? Voorkennis is niet nodig, op elke tuin hebben we tuincoördinatoren met voldoende kennis, om je snel en laagdrempelig de basistechnieken van het vak bij te brengen.

– Af en toe langskomen om te kijken en een paar uurtjes te helpen kan bij ons altijd.

– Mocht je wekelijks graag een kruisje in je agenda willen zetten om ons te helpen de tuinen in vorm te houden dan nodigen we je graag uit ons team te versterken!

– Liever meedenken en -werken aan grotere projecten? Ook dat kan! We organiseren regelmatig evenementen. Het graven van een nieuwe vijver, het opknappen van ons strobalen paviljoen, meld je aan en we houden je graag op de hoogte!

– Wil je ons verder helpen binnen de organisatie omdat je geïnspireerd bent geraakt of extra werkervaring op wilt doen. Regelmatig hebben we vacatures maar we staan ook altijd open voor suggesties. Informeer naar de mogelijkheden die er zijn!

Dus voel je vrij, kom langs, meld je aan, informeer… en kom ons enthousiasme delen!

Dit kan onder andere door een mailtje te sturen naar: info@pemacultuur.nu. We verzoeken je vriendelijk om met deze mail dit document ingevuld mee te zenden.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sigrid van der Laan schreef:

    dag,
    Ik zie nu dat ik dit formulier moet invullen. Ik kom graag meehelpen in jullie tuin. Kunnen jullie handen gebruiken?

  2. Marina van der Veer schreef:

    Hierbij mijn vraag of ik vrijwilligers werk zou mogen doen binnen jullie organisatie. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, werk graag met mijn handen en ervaar rust en energie in de natuur. Ik heb geen ervaring met het werken in een moes tuin maar zo het graag willen leren. Op deze manier zou ik op de woensdag me willen inzetten voor de natuur en anderen. En me verder willen ontplooien in meer dan alleen de gezondheidszorg. Ik ben 48 en kom uit den haag. Mijn naam is Marina van der Veer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s