Permacultuur Jaaropleidingen 2024

met Taco Blom

12x zaterdag vanaf 9 maart met Taco Blom

We merken dat de belangstelling voor Permacultuur toeneemt. Dat zal zeker ook minstens voor een deel te maken met de veranderende situatie in de wereld en de daarop aansluitend verlangen naar een meer natuurlijke en toekomstbestendige situatie.

Gezonde voeding van een gezonde bodem, behoud van biodiversiteit, verantwoord grondstoffen-, water- en bodemgebruik, schoner milieu, schonere lucht(!), sociale cohesie, lokale en regionale economie en minder afhankelijk van de woelige politieke en economische stromen… ?
Permacultuur biedt de nodige handvatten om je leven te helpen ombuigen in die richting. Het geeft visie en inzicht en reikt talloze praktische oplossingen aan.
Het is in basis een methode waarmee we (buurt)tuinen, tuinderijen, voedselbossen maar ook buurten of wijken kunnen ontwerpen en onderhouden gebruikmakend van inzichten van hoe de natuur veerkrachtige regeneratieve systemen neerzet, die honderden of duizenden jaren mee kunnen. Samenwerken met de natuur en haar niet bestrijden. Wel ombuigen naar meer productiviteit voor de mens, maar nog steeds met alle respect en plek voor al het andere leven.

Zaterdag Opleiding Lees meer...